Slack, San Francisco

A JOURNEY OF DISCOVERY

Slack’s new San Francisco Headquarters is a design masterpiece by Studio O+A and Niteo Lighting who have taken the phrase “bringing the outdoors indoors” to new levels by channeling hiking life on the Pacific Crest Trail throughout its 10 floors of office space.  Each floor represents a different shift of terrain on the trail. 

Each floor of the building is designed to evoke the wide range of topography experienced along the Trail, such as the first couple of floors imitating the varying levels of California desert landscapes, and other floors evoking the many forests or mountain lakes encountered, and culminating with the top floor representing the summits, the highest elevations of the Trail.

The project has been awarded as "Worlds 10 most Beautiful Offices of 2019".

Approx. 10,000 m² of Junckers Hardwood floors was specified for its natural beauty and functionality.

Junckers Flooring covers both floors that are glued and vertical installation are nailed.

Photographer: Garrett Rowland

Categories

  • checkBureaux

Square meters

10000 m2

Architect

Studio O+A

Country

Etats-Unis

Location

San Francisco

Floor type

Parquet massif,Parquet massif - Lames larges

Wood type

Chêne,Chêne Fumé,Chêne Nordic,Hêtre Wild Hazel,Chêne Golden Pearl,Chêne Driftwood Grey

Segment

  • checkEnvironnement Commercial et/ou Grand Trafic
keyboard_arrow_up



picture_as_pdf